EN | FR | NL

Historie

De Sutherland Cranial Teaching Foundation. Inc, werd gesticht in de USA in 1953 door William Garner Sutherland (verkort: WGS).

Hij was een directe leerling van dokter Andrew Taylor Still en opgeleid in de American School of Osteopathy (Kirksville-Missouri). WGS was gefascineerd door de complexe opbouw van de botstukjes van de schedel.

Die specifieke anatomie van de schedel deed hem vermoeden dat er beweging, malleabiliteit mogelijk moet zijn. Jaren heeft hij eerst het tegendeel proberen te bewijzen. Toen hij daar niet in slaagde begon Sutherland de fysiologische reacties te bestuderen die hij uitlokte door bepaalde drukpatronen op het hoofd aan te brengen.

Zijn resultaten werden fel tegengesproken aangezien de medische wereld ervan overtuigd was dat de schedel een gesloten en onbeweeglijke eenheid vormt.

Later werd zijn werk door collega's aanvaard, bestudeerd en in praktijk gebracht.

Zowel de weefsels als de fluida worden behandeld. Het is een concept waarin nog een grote evolutie mogelijk is. Wat vaststaat is dat het een onmiskenbare stimulatie is van onze inherente regulerende mogelijkheden.